Cviček PTP Vinske kleti Krško

Gričevnata pokrajina dolenjskega vinorodnega okoliša, rodovitna zemlja, specifično podnebje in tla ter pridne roke pišejo svojo zgodbo v pestri paleti vin. Na tem območju se je skozi stoletja izoblikoval poseben tip vina z nizko vsebnostjo alkohola, in sicer svetovni vinski posebnež cviček PTP.

Cviček PTP Vinske kleti Krško navdušuje z nežnim okusom in prijetno svežino. V njem prevladujejo med rdečimi vini žametna črnina in modra frankinja, od belih vin pa kraljevina, laški rizling in zeleni silvanec. Kombinacija teh sort ter naravne značilnosti dajejo specifično vino, v katerem se zrcali dolenjska pokrajina. Je svetlo rdečkaste barve z rubinastim odtenkom, prijetna sveža sadna aroma, ki spominja na maline, jagode in ribez. Lahkotno, sveže, pitno, a hkrati živahno vino cviček PTP je lahko odličen spremljevalec za kulinarična uživanja. Zlasti dobro se poda k suhomesnatim in mesnim jedem.

Ob Vinski kleti Krško bo zaživela Vinoteka Krško. Prostor z dušo, kjer je možen nakup cvička. V ponudbi so tudi vsa ostala eminentna vina ter pestra izbira vinskih daril za turiste in vinoljube.