KZ Metlika pripravila sprejem za belokranjskega športnega junaka

Minuli konec tedna so v Kmetijski zadrugi (KZ) Metlika pripravili sprejem za belokranjskega športnega junaka, Sama Petjeta iz Radovičev pri Metliki.

Gre za aktualnega FFC šampiona v kategoriji K1 do 70 kilogramov. Samo je sicer dvakratni evropski prvak v tajskem boksu in prvi v organizaciji FFC z zlatim pasom. Sprejema v Metliki se je udeležilo veliko število domačinov, še posebej pa sta mu čestitala direktor KZ Metlika Jože Cajnar in metliški župan Darko Zevnik.

Z odličnim športnikom se je o njegovih uspehih in karieri pogovarjala nekdanja slovenska vinska kraljica Simona Žugelj Cajnar, ki je med drugim predstavila šport in Samovo uspešno športno pot. Njegove želje in ambicije so velike, predvsem nastop v elitni organizaciji Glory, ni pa dvoma, da si ne bi prislužil še kakšnega pasu, saj ga športni poznavalci že sedaj uvrščajo med elitno deseterico najboljših borcev na svetu. Samo je po sprejemu svojim podpornikom in oboževalcem delil avtograme, ki so jih bili še posebej veseli otroci, ki trenirajo tajski boks v klubu Gym direct v Metliki.

Spomnimo; Samo Petje je v prvi polovici oktobra v Hali Tivoli s spektakularno zmago proti Teu Mikeliću ubil dve muhi na en mah. Hrvatu se je namreč maščeval za nedavni poraz iz Poreča in se hkrati okitil s prvim naslovom FFC prvaka v kategoriji do 70 kilogramov po pravilih K-1. Cilji Belokranjca po novi zmagi z nokavtom segajo vse do najelitnejše stand-up organizacije Glory.

Prvi obračun med Samom Petjetom in Teom Mikelićem je zmagovalca dobil šele po sodniški odločitvi, v Ljubljani je bilo vsega skupaj konec krepko pred iztekom prve runde. Slovenski "wunderkind" iz Metlike je s "high-kickom" prizemljil Hrvata, ki je nato potreboval kar nekaj časa, da je prišel k sebi, a kasnejši pregled pri zdravniku je pokazal, da ne gre za nič hujšega. „Moram biti iskren in priznati, da nisem pričakoval takšnega razpleta. Verjel sem, da me čaka težka borba, tako sem se tudi pripravil. Že ko je bila borba napovedana, sem napovedal, da bom pripravljen bolje kot kdajkoli prej in res moram povedati, da se je vse poklopilo in na koncu sem prišel še do enega slavja z nokavtom. Teu želim hitro okrevanje, nadejam se, da bo z njim vse v redu in da se bo čim hitreje vrnil v ring. Vendarle bi si želel, da bi na zmago prišel na kakšen drug način“, je takrat po dvoboju dejal Petje, ki je dodal, da je zanj vsak dvoboj enako pomemben, zmaga pa je edino, kar ga zanima, ko stopi v ring.

Samo Petje bi se decembra lahko vrnil na Japonsko, kjer je pred kratkim že opozoril nase, v bližnji prihodnosti pa se želi prebiti tudi na veliki oder največje svetovne stand-up organizacije Glory…

O.B.