Štruklji gostilne Ančka

Res odlični!

Kakšna mora biti sladica, da po njej zaslovi gostilna? Kakšna je sladica, zaradi katere se ljubitelj dobre hrane,oddaljen več sto kilometrov, odpravi na pot, samo zato, ker jo želi okušati in ob njej uživati?

Štruklji. Slani sirovi ali drobnjakovi. Sladki ajdovi z orehi, čokoladni, siroviin v jesenski sezoni še kostanjevi. Ančkini štruklji so drugačni. Takšnih ne ponujajo nikjer drugje. Izbrane inkakovostne sestavine. Zmeraj sveži in enako pripravljeni. Zmeraj enak okus in nezgrešljiva tekstura. Dišeči in slastni. 

Gostilna Ančka iz Šenčurja pri Kranju ima lep ambient in veliko letno teraso. Ponašajo se s pestro ponudbo sezoni prilagojenih slovenskih jedi. A njihova daleč naokoli znana specialiteta so štruklji. Res odlični štruklji! Postali so njihov prepoznavni znak. Ponujajo jih že od leta 1968, ko je družina Ančke Rup preuredila dnevno sobo v gostilnico s petimi mizami. Takrat se je začela pisati zgodovina. Družina še danes vodi gostilno z osebnim pristopom. Njihovi gostje znajo ceniti, da jih ob obisku zmeraj kdo od domačih gospodarjev pozdravi in jim zaželi dobrodošlico. Prav slednje, najboljši štruklji in konstantna kakovost so odlike gostilne Ančka.