V torek 24. februarja se je na sedeu Zavoda SloVino zbrala sommelierska komisija tekmovanja Sommelierska Selekcija 2015. Komisijo je sestavljalo 32 članov, sommelierjev vijih stopenj in nekaj gostov. Za znak Sommelierska selekcija se je letos v vseh kategorijah potegovalo 73 različnih vin.
Sommelierji profesioonalci so svoje delo opravljali v dveh delovnih skupinah po 16 članov. Skupinam sta predsedovala Dejan Baier in Janez Verboten.
Gre za redno letno srečanje sommelierjev na Zavodu SloVino, ki se je začelo s sommeliersko izbiro ŠPargelj vin e pred dvanajstimi leti.
Delo sommelierjev je šele začetek akcije, kajti v nadaljevanju bodo izbrani vinarji opremili svoja najbolje ocenjena vina z znamko Sommelierska Selekcija, kuharji in gostinci pa bodo pripravljali bogato tematsko ponudbo, ki se bo začela v prvih pomladanskih dneh s ŠPargljevimi jedmi in pripadajočimi sommeliersko izbranimi vini.
Nenazadnje označba Sommelierska Selekcija na steklenici olajša izbiro potrošnikom in zagotavlja preverjeno kakovost in spremljavo k posameznim jedem ter tako pripomore k osveščenosti o zdravi prehrani in k dvigu kulture omizja.