Rezali so: kraljica, vitezi, viničar, župan, gospodarstveniki, direktorji…

Na Pomurskem sejmu so obrezali modro kavčino in radgonsko ranino.

V okviru 28. Pomladnega sejma ter mednarodnega sejma „Green 2015“, ki med 26. in 29. marcem poteka na Pomurskem sejmišču v Gornji Radgoni, so organizatorji poskrbeli tudi za kar nekaj spremljevalnih dogodkov, posebej zanimivih za širšo javnosti.

In eden osrednjih tovrstnih dogodkov je vsekakor pomladanski rez potomke stare trte (žametne črnine – modre kavčine) z mariborskega Lenta, ki ob avtohtoni radgonski ranini, že nekaj let, raste ob Vinskem hramu Pomurskega sejmišča.

Vse skupaj se je odvijalo po lepem in sončnem vremenu, kar je za govorce, direktorja Pomurskega sejma Janeza Erjavca, Slovensko vinsko kraljico Sandro Vučko in radgonskega viničarja Petra Cvetkoviča, lepa napoved za letošnje leto in prihodnost, tako v vinogradih, kot v gospodarstvu, razvoju in sploh v življenju vseh nas.

Zanimivo in častno delo reza so, v okviru sejemske prireditve, opravili, viničar Cvetkovič, direktor Erjavec, 19. slovenska vinska kraljica Sandra Vučko, radgonski župan Stanislav Rojko, zraven pa tudi številni drugi gospodarstveniki, vitezi, direktorji in drugi gostje. Mnogi izmed njih so iz rok kraljice Sandre in viničarja Petra prejeli cepiče obeh obrezanih trt, ki jih bodo zasadili v svojih vinogradih ali pa pri prijateljih po celi Sloveniji in tudi v tujini. In če je verjeti razpoloženju ob prijetnem dogodku, bosta trti prihodnjo jesen spet polni sočnih in sladkih grozdnih jagod, ki bodo dale kar nekaj rujnega…
 

Besedilo in foto: O.B.