Zlata in srebrna medalja v New Yorku za M-enostavno dobra vina

Na mednarodnem vinskem tekmovanju Finger Lakes International Wine Competition New York sta penina Šem-pejn, brut, rose, 2011 in RockNRoll, renski rizling, 2013 dosegla zlato in srebrno medaljo.
Gre za izjemen uspeh mladega štajerskega vinarstva M-enostavno dobra vina, saj je na tem prestižnem tekmovanju sodelovalo 3708 vin iz kar 27 držav. Vina pa je ocenjevalo 73 najboljših svetovnih sodnikov iz 20 različnih držav.

In kdo sploh sta nagrajenca? Z zlatom nagrajeni Šem-pejn, brut, rose, 2011 je po klasični metodi pridelana penina iz sorte modri pinot. Zapeljiva, češnjevo rdeča barva izdaja sadno aromo po češnjah, jagodah, malinah in gozdnih sadežih. Na okusu je polna, sadna in sveža. Je rahločutna penina, ki z igro iskrenja drobnih verižic mehurčkov jasno poudarja klasično metodo pridelave penine.

Srebrni RockNRoll, 2013 je renski rizling z značilno sortno cvetico po breskvah, marelicah, cvetju, ki jih prijetno dopolnjuje nežna mineralna nota, ki odraža pestrost tal in razkazuje njegov kraljevi temperament. Prijetno-nagajiva ťštajerskaŤ kislina in uravnotežena stopnja sladkorja pa dajeta vinu harmoničnost, bogatost in svežino.

M-enostavno dobra vina domujejo na prečudoviti oazi v Radizelu na obronkih Pohorja. So mlada blagovna znamka, ki pa je kljub svoji mladosti dosegla že številne uspehe, tako doma, kot na tujem. Gregor in Tjaša Mikuž snujeta novo vinsko pot s sodobnimi vinskimi prijemi in novimi ter kreativnimi idejami. S strokovnim znanjem in natančnim delom v vinogradu in vinski kleti zagotavljata, da vino ohranja naravni okus grozdja in Pohorja, z vsemi svojimi značilnostmi ter mu dodajata tisto posebnost, ki jih naredi edinstvene.