Vina P&F Jeruzalem Ormož tudi letos žanjejo uspehe

Srebro in bron za prleška vina v Londonu

Največji slovenski vinar P&F Jeruzalem Ormož tudi v letošnjem letu nadaljuje z uspešnimi nastopi na domačih in mednarodnih ocenjevanjih vin. Čeprav glavnina tekmovanj prihaja na vrsto v jeseni, se klet P&F Jeruzalem Ormož že lahko pohvali s številnimi medaljami. Med najpomembnejše zagotovo spadajo tiste osvojene na največjem in najvplivnejšem vinskem tekmovanju na svetu – The World Wine Awards Decanter v Londonu, ki so jih sedaj tudi uradno razkrili. Prijavljena vina s celega sveta je ocenjevalo kar 240 vrhunskih strokovnjakov in med izjemno svetovno konkurenco so nagradili tudi vina P&F Jeruzalem Ormož, z dvema medaljama in dvema priporočiloma. Srebrno medaljo je prejel Renski rizling Jeruzalem Ormož 2013, bronasto pa Šipon Gomila Single Vineyard Selection 2011.

V letošnjem letu so sicer vina iz kleti P&F Jeruzalem Ormož skupno prejela že 16 medalj in priznanj, med drugim na najuglednejših tekmovanjih kot so poleg Decanterja še Concours Mondial Bruxelles v Belgiji, Berliner Wein Trophy v Nemčiji in seveda Vino Ljubljana, ki poteka na domačih tleh. Med vini kleti P&F Jeruzalem Ormož je najprestižnejše nagrade pobral Šipon Gomila Single Vineyard Selection 2013, ki je prejel zlato medaljo v Berlinu, srebrno medaljo v Bruslju in bronasto medaljo za letnik 2011 v Angliji. Zahtevni ocenjevalci v Berlinu so zlato medaljo podelili za Sauvignon Blanc Gomila Single Vineyard Selection 2013, na domačih tleh pa so mednarodni strokovnjaki ocenjevanja Vino Ljubljana zlato podelili ledenemu vinu Renski rizling Gomila Specialties 2009. Torej P&F Jeruzalem Ormož tako tudi v letošnjem letu nadaljuje tradicijo vrhunskih kakovostnih vin. S prepoznavno svežino in živahnostjo prepričajo tako ljubitelje vina, kot tudi svetovno priznane vinske strokovnjake; doma in po svetu. V vinih jeruzalemsko-ormoških goric namreč lahko uživajo že v 25 državah.

P&F Jeruzalem Ormož je kot rečeno največji slovenski vinar. Za vinsko klet od leta 2009 skrbi družina Puklavec, ponaša pa se z več kot 80-letno vinarsko tradicijo. Grozdje pridelujejo na naravi prijazen način in še vedno ohranjajo tradicijo ročnega obiranja grozdja. Uporabljajo najsodobnejšo tehnologijo, kar jim omogoča postavljanje trendov na področju pridelave belih vin.
O.B.