VIP PREDSTAVITEV NA PRAŠKEM GRADU

""
SLOVENSKA VINA IN TURIZEM SE BODO 12. JUNIJA PREDSTAVILI NA GRADU V PRAGI


12. in 13. junija pripravlja Zavod SloVino ob podpori in pod pokroviteljstvom Veleposlaništva Republike Slovenije v Pragi največjo poslovno usmerjeno predstavitev slovenskega vina, delikates in turizma na češkem trgu doslej.  

V Plečnikovih južnih grajskih vrtovih, od koder je dih jemajoč pogled na staro Prago, bo potekala prireditev Slovenian Wine Promotion Prague 2015, katere namen je prikazati odličnost vinsko kulinaričnih okusov in doživetij Slovenije. Tukaj sta predsednika Češke in Slovenije nedavno posadila potomke najstarejše trte sveta, Stare trte iz Maribora. Potomke odlično uspevajo pod kipom slavnega arhitekta Jožeta Plečnika, kateri je zaslužen za zadnjo veliko prenovo Praškega gradu.

Skupaj z vinarji, turističnimi ponudniki in gospodarsko diplomacijo bomo izkazali veliko spoštovanje do tradicije, dediščine, umetnosti, kulture ter arhitekture Praškega gradu in njegove povezanosti s Slovenijo.  

Izjemno se veselim, ko bomo s kozarcem slovenskega vina v roki iz brezhibno urejenih Plečnikovih vrtov, ki se nahajajo na grajskem obzidju, tik pod rezidenco češkega predsednika, gledali na zlato Prago in nazdravljali ter z glavnimi odločevalci iskali nove priložnosti za slovensko vino, delikatese in turizem na trgih Vzhodne Evrope.

Dejan Baier

 

PS: Vsi zainteresirani za sodelovanje ali udeležbo na prireditvi pišite na marketing@slovino.com