Radenska prejela številne medalje za kakovost

Ocenjevali so sokove, brezalkoholne pijače in embalirane vode

V okviru letošnjega 53. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA, ki bo 22. do 27. avgusta na Pomurskem sejmišču v Gornji Radgoni, je potekalo 19. mednarodno ocenjevanje sadnih sokov, brezalkoholnih pijač in embaliranih vod. Na ocenjevanju je sodelovalo 21 podjetij s 95 izdelki, 20 slovenskih z 90 izdelki ter eno podjetje iz Avstrije s petimi izdelki – med njimi tudi Radenska z naravnimi mineralnimi vodami in brezalkoholnimi pijačami. Po oceni predsednika ocenjevalne komisije prof. dr. Janeza Hribarja z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani: „Letošnje ocenjevanje izstopa po kakovosti ocenjevanih vzorcev, kakor tudi po številu vzorcev. Komisija ponovno ugotavlja, da je kakovost embaliranih vod izredno visoka tako v kategoriji izvirskih vod kot tudi mineralnih vod.“
Komisija je Radenski d.d Radenci za njene brezalkoholne pijače in mineralne vode podelila Veliko zlato medaljo, tri zlate medalje in še štiri srebrne medalje – za proizvode: Oaza limeta – kumkvat, novost v letošnji ponudbi Radenska Beauty, Ora zardela grenivka, Ora original, Ora sončni eksotik, Radenska IN limeta – robida, Radenska IN limeta – kiwano ter za pravodo, naravno mineralno vodo Radenska Naturelle.

„Za Radensko so ta priznanja še posebej pomembna, saj se pridružujejo najvišjim mednarodnim nagradam za kakovost Monde Selection za Radensko Classic Kraljevi vrelec, Radensko Naturelle ter Radensko plus BodyShape. Ob tem je Radenska tudi v poslovni javnosti prepoznana kot eno najuglednješih podjetij v Sloveniji. Hkrati ta priznanja in nagrade potrjujejo, da vode iz Radenske, ki imajo več kot 140-letno tradicijo, že od nekdaj presegajo meje države, pri čemer sodijo naravne mineralne vode Radenske med najbolj priljubljene tudi v Sloveniji in širši regiji. Naravna mineralna voda iz Radenske je bila ekskluzivna voda cesarskega dvora na Dunaju in papeškega dvora v Vatikanu,“ je povedal Marián Šefčovič, direktor družbe Radenska d.d. Radenci ter ob tem čestital sodelavkam in sodelavcem Radenske za osvojene medalje in priznanja.
O.B.