Salon Jeruzalem – praznik za ljubitelje dobrega

Na sončno soboto, 4. junija je potekala vinsko kulinarična prireditev Salon Jeruzalem 2016. Prleški vinarji so ponovno razvajali z najboljšim, kar premorejo njihove kleti. Že štirinajstič zapored je Salon Jeruzalem v osrčje idiličnih jeruzalemskih vinogradov na nepozabno doživetje okusov privabil vinoljube od blizu in daleč. Na pokušnjo je bila izbrana paleta dobrot iz vinskih kleti. Letošnja novost je bila ťsoba šiponaŤ. Predavanja in vodene pokušine so bile namenjene poznavalcem in ljubiteljem. Prvič so bile v kulturni program aktivno vključene priznane lokalne izvedbe. Prepletanje vrhunskih vin, vinsko kulinaričnega znanja, umetnosti in druženje z eminentnimi prleškimi vinarji so zaznamovali uspešno prireditev na Dvorcu Jeruzalem.

Štirinajsti vinsko kulinarični praznik med prleškimi vinogradi
Salon Jeruzalem 2016
Šipon, ponos Prlekije in raritete Jeruzalema

Soba šipona je ponujala izjemno širok nabor okusov, ki jih lahko ponudi ta, v Prlekiji, izjemno spoštovana sorta. Možno je bilo doživeti trendovske, sveže šipone z izraženo primarno noto, kakor tudi tiste zrele in vse do ekselentnih izvedb šiponov ledenega vina.

Vodeni degustaciji Okusi Salona Jeruzalem na temo »Šipon, ponos Prlekije« in »Raritete Jeruzalema« je vodila priznana slovenska enologinja Tadeja Vodovnik Plevnik. Predavanja in vodene degustacije je pospremila z izbranimi besedami. Tema prleške kulinarike okusov Salona Jeruzalem je bila ajda, iz katere so kulinariki  gostilne Zorko pripravili pravo gostijo. Salonsko dogajanje so cel dan glasbeno in plesno bogatili lokalni umetniki. Za uvod je zapel Ljutomerski oktet. Tamburaški orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer je zabrenkal in zapel. Zaplesali sta folklorni skupini Ivanjkovci in KTD Miklavž pri Ormožu. Salon sta že dva petka pred osrednjo prireditvijo najavljala dva izjemno okusna vinsko-kulinarična večera. Gurmane in vinoljube so z okusi Salona Jeruzalem razvajali v gostilni Tramšek in v gostilni Zorko.

Ljubitelji vsega dobrega so uživali v vinih, kulinariki, kulturi ter preživeli izpopolnjen dan ob okusih in lepotah jeruzalemskih vinogradov, ki veljajo za ene najlepših vinorodnih področij v tem delu Evrope.

Program prireditve: www.jeruzalem.slovino.com