Letošnja trgatev v Kleti Brda

Kleti Brda bodo grozdje za penine (modri pinot in chardonnay) trgali zadnji vikend v avgustu, potem bomo za nekaj časa s trgatvijo prekinili.

Redna trgatev bo predvidoma pričela 4. ali 5. septembra. Vinogradi so v dobri
kondiciji, grozdje je zdravo. V zadnji fazi dozorevanja mu koristijo topli dnevi in hladne noči, kar bo prispevalo k poudarjeni aromatiki belih vin letnika 2016.

V prvi polovici septembra bodo trgali bele sorte, sredi meseca rebulo. Z rdečimi sortami bodo nadaljevali v drugi polovici septembra, ko so tudi te optimalno dozorele. Enologi, agronomi in vinogradniki skrbno spremljajo dozorelost grozdja v vsakem vinogradu posebej; tako bodo določili optimalen čas trgatve glede na
tehnološko in organoleptično zrelost vsake sorte posebej. Glavnina trgatve se bo zaključila po napovedih do konca septembra.

Trgatev v Kleti Brda izkoristijo tudi kot priložnost za promocijo na tujih trgih in utrjevanje odnosov z distributerji. Vodja trženja Andrej Valentinčič: »Vabilu so se tokrat odzvali iz ZDA, BiH in Poljske. Razumevanje področja skozi osebno doživetje je pomembno marketinško orodje, predvsem na tujih trgih, kjer si Slovenija zadnja leta pospešeno utira prodajne poti. Sodelovanje na trgatvi je del celostne izkušnje. Naš motiv je, da spoznajo deželo v celoti.«

Za več informacij kontaktirajte:
Marjana Simčič Humar
Marketing in PR
tel.: 05 33 10 174, 041 840 227
e-mail: marjana.simcic@klet-brda.si