Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor (VSGT) je v novih sodobno opremljenih prostorih MIC – Akademije kulinarike in turizma s ponosom zakorakala v polnoletnost svojega delovanja. To, kar nas vodi in usmerja naprej, je pot k odlični gostinsko-turistični šoli in dejavnosti.
V okviru svojega poslanstva izvajamo dva študijska programa, Gostinstvo in turizem ter program Velnes, v okviru katerih študenti pridobijo splošne in strokovno specifične pristojnosti.
Stalno uspešno sodelujemo s turističnim gospodarstvom in izvajamo številne projekte, kjer študenti pridobijo strokovno samozavest in bogate izkušnje. Smo aktivni člani več mednarodnih združenj (EURHODIP, AEHT, Coupe Georges Baptiste, Euhofa International …); s prenosom mednarodnih praks, trendov in inovativnih pristopov v naše vsebine bogatimo slovenski prostor z aktualnimi spoznanji stroke. Na praktično izobraževanje v tujino v okviru Erasmus+ mobilnosti vsako leto pošljemo 30-35 študentov.
Posebnost VSGT je šolska Restavracija Sedem, kjer storitve ponujamo širši javnosti, hkrati pa je to nov prostor praktičnega izobraževanja za študente. V restavraciji so zaposleni tudi
diplomanti naše šole, ki kot inštruktorji in mentorji z novimi generacijami študentov delijo svoje znanje in izkušnje.
Svojo uspešnost, kreativnost in spretnost pa naši študenti dokazujejo na mednarodnih in
nacionalnih tekmovanjih najboljših šol iz stroke, kjer smo osvojili že 35 zlatih, 46 srebrnih
in 23 bronastih medalj.
Širiti »znanje za umetnost gostoljubja« je naše poslanstvo, zato se na vseh področjih trudimo za usklajeno in visoko raven delovanja. Naša vizija je izboljšati učinkovitost in kakovost izobraževanja z delovanjem MIC – Akademije kulinarike in turizma, v okviru katere izvajamo delavnice za splošno in strokovno javnost, mojstrske izpite, potrjevanja nacionalnih poklicnih kvalifikacij ter dogodke in projekte. MIC tako postaja središče vseživljenjskega učenja gostinsko-turistične in wellnes dejavnosti.
mag. Helena Cvikl
direktorica VSGT Maribor