III. Jeruzalemska vinska kraljica je Katja Kolarič

Dekle iz Ivanjkovcev bo krono prevzelo 15. avgusta na prireditvi Pozdrav trgatvi na Svetinjah, njen mandat pa bo trajal dve leti.

Posebna komisija za izbor Jeruzalemske vinske kraljice vinsko-turistične ceste (VTC 15) pri Turistično kulturnem društvu Ivanjkovci, ki ji predseduje Maja Škrinjar, je te dni izbrala 3. vinsko kraljico VTC 15. Dosedanjo Jeruzalemsko vinsko kraljico Matejo Šek bo zamenjala Katja Kolarič iz Ivanjkovcev, po kronanju, ki bo sredi avgusta, bo zastopala Jeruzalemsko vinsko turistično cesto in promovirala vinogradnike in vina Jeruzalemskega območju.

Maja Škrinjar je ob tem povedala, da so prejeli dve prijavi, izbrali pa so Katjo, ki je študentka ekonomije ter izhaja iz družine, ki se ukvarja z vinogradništvom. Njena naloga promovirati vina iz Jeruzalemske vinske ceste, udeleževati se prireditev ter s tem promovirati naše kraje in vina. Nova Jeruzalemska vinska kraljica Katja Kolarič bo krono prevzela 15. avgusta na prireditvi Pozdrav trgatvi na Svetinjah, njen mandat pa bo trajal dve leti. Na prireditvi „Pozdrav trgatvi“ na praznik Marijinega vnebovzetja, ko se po Prlekiji, Halozah in Slovenskih goricah postavljajo klopotci, bodo v letošnjem programu začeli s kuhanjem prleške žüpe, izvedel se bo krajši kulturni program s folklorno skupino, ljudsko godbo, pevskim zborom in dramsko skupino. Razglasili bodo tudi najlepši kraj v KS Ivanjkovci, okronali tretjo vinsko kraljico Jeruzalemsko vinske ceste (VTC 15) ter postavili klopotec…