Restavracija Mak in šef David

David Vračko je chef. Drugačen. Samosvoj. Je glava in duša restavracije Mak. Odraščal je v domači gostilni, kjer je naredil svoje prve kuharske korake. Kmalu ga je pot odnesla v tujino. Kalilo ga je trdo delo v kuhinjah v Španiji, Portugalski, Norveškem, Nemčiji, Južni Afriki in Avstriji. Nabiral je znanje in se učil obrti ter umetnosti od velikih mojstrov. Cristian Petz je bil dve leti njegov šef v slavni dunajski restavraciji Palais Coburg. Po desetih letih tujine se je vrnil v Slovenijo in ustvaril Mak. Restavracijo, kjer goste že šest let čakajo emocije, srečanja s šefovo drugačnostjo ter doživljanje njegovega avtorskega svetovljanstva. V Maku znajo prisluhniti in ustreči najzahtevnejšim gostom. Njihova kulinarika je prepletena z vini in glasbo. Ukvarjajo se z detajli, malenkostmi, ki jih skrbno zlagajo v mozaik odličnosti.

Najpomembnejši so gostje, izbrane lokalne sestavine, kuharsko znanje, postrežba in gostoljubje, pri čemer gredo čez meje pričakovanega. Jedilnik je razdeljen na tistega za čas kosila in bogatejšega za nekonvencionalne elegantne večerje. Takšne, ki ostanejo v spominu. Klasične ponudbe ne pričakujte, pa tudi ne, da bo drugi ali tretji obisk postregel z enakimi prezentacijami. Pričakujte nežna presenečenja in avtorski pristop z obilico kreativnosti. Ob obletnicah gostijo kuharske eksperte, Davidove prijatelje in bivše sodelavce iz vse Evrope, s katerimi čarajo kulinarične presežke. Tudi vaš obisk Maka naj bo razvajanje in unikatno doživetje.