Petnajst let sommelierske izbire vin k pargljevim jedem na Zavodu SloVino.
V sredo, 14. marca 2018, je v organizaciji Zavoda SloVino v Mariboru potekalo petnajsto zaporedno tekmovanje Sommelier Selection 2018. Na letnem strokovnem dogodku Zavoda SloVino, ki ga vodi direktor Dejan Baier, so sommelierji izvedli "slepo" komisijsko pokušino različnih vin iz vseh slovenskih vinorodnih deel. Vinski svetovalci so strokovno pokušnjo izvedli v treh komisijah. Za naklonjenost 35 članske sommelierske komisije se je potegovalo 67 vinarjev, ki so prijavili 204 različna vina. Glavni parameter tekmovanja Sommelier Selection je ujemanje vin z jedmi in njihova uporaba v gastronomiji. Komisija je tako izbirala vina, ki se najbolje podajo k ŠPargljevim in zelenjavnim jedem, vina k ribjim jedem, vina h gobjim jedem, vina, ki najbolje spremljajo jedi iz govedine in divjačine ter letos prvič tudi vina k prleški gibanici.