Culinary & Wine symposium

Večerja in ogled kleti v družbi strokovne javnosti.

Vabimo vas na Culinary & Wine symposium, pri katerem sodelujejo Slow Food Štajerska, Društvo vinskih svetovalcev Sommelier Slovenije, Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije, Slow Food Primorska ter Zavod SloVino – SloVino Sommelier Club.

Culinary & Wine symposium
bo 30. januarja 2019 potekal na Ptuju,
s pričetkom ob 16.30 v Ptujski kleti
in nadaljevanjem ob 18.00 v Restavraciji grand hotela Primus.

Culinary & Wine symposium
Ptuj, 30. januar 2019

Slow Food Štajerska
Društvo vinskih svetovalcev Sommelier Slovenije,
Slow Food Primorska
Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije
Zavod SloVino – SloVino Sommelier Club

Izvedba srečanja je plod sodelovanja zgoraj naštetih institucij in je zamišljena kot dogodek za zainteresirano javnost, z namenom izmenjave znanj na področju enogastronomije.

Program:
16.30 Ptujska klet / zbor sodelujočih pred Vinskim hramom / Vinarski trg 1, Ptuj

16.40 Voden obisk po sloviti ptujski podzemni zakladnici vin
– predavanje in predstavitev pod vodstvom enologa Maksimiljana Kadivca, ki s sodelavci razvija okuse vin Pullus. Glavni enolog nas bo osebno popeljal po kleteh do nekoč zazidane znamenite arhive ter skozi pokušino prestižnih vin Pullus. S kreatorjem okusov Ptujske kleti se nadejamo tudi sprehoda do sodov, iz katerih bomo spoznali ves potencial prihajajočega letnika.

18.00 Restavracija Primus / Grand hotel Primus / Terme Ptuj / Pot v toplice 9, Ptuj

Večerja eno-gastronomskih presežkov v šestih hodih pod taktirko chefa Robija Žibrata, ki s svojimi bogatimi izkušnjami v tujini in Sloveniji velja za kulinaričnega virtuoza in ustvarjalca izjemnih okusov. Jedi bodo pospremljene z izbrano vinsko spremljavo, ki se bo v celoto povezala z obetajočim jedilnikom:

Šefov pozdrav
***
Tuna / hren / kumarice / grah
***
Tekoči raviol / slanina / jajce
***
Konfit piščančjih srčkov / njoki
***
Teletina / krompir / zelenjava
***
Čokolada / sadje / meta

Predstavniki sodelujočih organizacij bodo predstavili svoje aktivnosti in filozofijo delovanja.

Rezervacije
Vašo cenjeno udeležbo, prosimo, sporočite na e-pošto podpora@slovino.com ter jo potrdite s plačilom kotizacije. Število mest je omejeno. Predlagamo, da pohitite z rezervacijami. Dodatne informacije 02 228 30 30 ali 031 766 000.

Kotizacija
30 € po osebi za redne člane sodelujočih institucij
45 € po osebi za spremljevalce in vse ostale goste

Plačilo na transakcijski račun Zavoda SloVino pri NKBM št: SI56 0451 5000 1002 906, sklic 00 30012019, najkasneje do 28. januarja 2019.

Cena kotizacije vključuje vse po programu simpozija: ogled kleti, vodenje, izobraževalne pokušine in konzumacijo predvidenega degustacijskega jedilnika z vkomponirano vinsko spremljavo. Cena vključuje ddv. Plačnik prejme račun.

* Simpozij – sskj: pojedina, pri kateri se je razpravljalo o čem pomembnejšem

Dodatne informacije 02 228 30 30 ali 031 766 000.