Objavljamo avtorski jedilnik chefa Janeza Bratova in vinsko spremljavo za II. Culinary & Wine Symposium, ki bo v četrtek, 21. februarja 2019, potekal v restavraciji JB. Vsa mesta na srečanju so e zasedena.
Aperitiv
Štajerska Slovenija
Zlata radgonska penina Selection Radgonske gorice, brut
MENU
Pozdrav iz kuhinje
Štajerska Slovenija
Sauvignon Puklavec Family Wines, 2017, suho
*****
Marinirana bela riba
Štajerska Slovenija
Rosé modri pinot Vino Gaube, 2017, suho
*****
Kocka govejega fileja, mesna omaka, olivno olje,
kaviar, gorčična krema
Goriška brda
Merlot Ščurek, 2015, magnum, suho
*****
Domači ravioli polnjeni s skuto in pistacijo,
mesna in smetanova omaka, gosja jetra
Kras
Beli Cuvée Prestige Vina Kras, 2015, suho
*****
File bele ribe, morska – črna omaka,
cvetačni pire
Vipavska dolina
Rebula BM dimenzija Makovec, 2014, suho
*****
Cremeux limonine trave, gozdni sadei,
listnato testo
Štajerska Slovenija
Šipon Vinogradništvo druina Kos, 2015, polsladko