Jedilnik II. Culinary & Wine Symposiuma

Objavljamo avtorski jedilnik chefa Janeza Bratovža in vinsko spremljavo za II. Culinary & Wine Symposium, ki bo v četrtek, 21. februarja 2019, potekal v restavraciji JB. Vsa mesta na srečanju so že zasedena.

Aperitiv
Štajerska Slovenija

Zlata radgonska penina Selection Radgonske gorice, brut

MENU

Pozdrav iz kuhinje

Štajerska Slovenija

Sauvignon Puklavec Family Wines, 2017, suho

*****

Marinirana bela riba

Štajerska Slovenija

Rosé modri pinot Vino Gaube, 2017, suho
 

*****

Kocka govejega fileja, mesna omaka, olivno olje,
kaviar, gorčična krema

Goriška brda

Merlot Ščurek, 2015, magnum, suho

*****

Domači ravioli polnjeni s skuto in pistacijo,
mesna in smetanova omaka, gosja jetra

Kras

Beli Cuvée Prestige Vina Kras, 2015, suho


*****

File bele ribe, morska – črna omaka,
cvetačni pire

Vipavska dolina

Rebula BM dimenzija Makovec, 2014, suho

*****

Cremeux limonine trave, gozdni sadeži,
listnato testo

Štajerska Slovenija

Šipon Vinogradništvo družina Kos, 2015, polsladko