V petek, 7. junija je v Murski Soboti potekala predstavitev vin tekmovanja Sommelier Selection 2019 iz Pomurja.
Predstavite vin, ki so prepričala zahtevno komisijo vinskih svetovalcev letošnje Sommelierske selekcije in so opremljena z ustrezno nalepko je bila pospremljena z izbranimi jedmi, predvsem z prekmursko in prleško gibanico ter šparglji. Za okusne jedi so poskrbeli v gostinskem lokalu Expano food & drink, ki obratuje tik ob Soboškim jezeru.
Sommelieska selekcija je akcija, ki jo z namenom osveščanja o kakovostnem druenju jedi in vin ter o zdravem prehranjevanju e od leta 2004 organizira Zavod za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino. Na pomuski predstavitvi so ljubitelji izbranih okusov lahko poskusili vina Vinogradništva druine Kos, Vina Škerget, Vina Krampač, Puklavec Family Wines in vinogradništva Pravino Čurin Prapotnik. Pokušnja vin in kulinaričnih dobrot je bila za vse obiskovalce popolnoma brezplačna.
Mnogi gosti so uivali v sommeliersko preverjenih kombinacijah okusov ter pridobili nova znanja o spajanju vina in jedi. Predstavitev je krasilo lepo vreme in izjemen ambient in okolica paviljona Expano, ki je našel svojo novo lokacijo v Murski Soboti, po tem, ko je Slovenijo predstavljal na Expo v Italijanskem Milanu.
Vse podrobnosti o Sommelier Selection preberite na www.sommelier.si