Culinary & Wine Symposium “glavni motiv je prenos in izmenjava znanj”

Strokovne vsebine, izbrana kulinarika in vino ter prijetno druženje se pod imenom Culinary & Wine symposium odvijajo na različnih lokacijah z enakim ciljem. Glavni motiv simpozijev je prenos in izmenjava znanj ter praktično doživetje izbranih tematskih okusov ob prisotnosti kreatorjev le-teh.

Pri projektu, ki ga je zasnoval in ga vodi Zavod za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino, aktivno sodelujejo Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije, Društvo vinskih svetovalcev Sommelier Slovenije, Slow Food Primorska, SloVino Sommelier Club, Center za gastronomijo in kulturo vina Univerze na Primorskem in Convivium Slow Food Štajerska.

Ptujska klet in Grand hotel Primus Ptuj sta gostila simpozij v mesecu januarja. Po predavanju in pokušnji v Ptujski kleti je potekalo vodeno slavnostno gurmansko doživetje, katerega strokovno taktirko je prevzel Roman Tadina ob izbrani kulinariki chefa, virtuoza Robija Žibrata. Izjemna kulinarika, izbrana vina, vrhunska postrežba in čudovit ambient.
V Ljubljani je v restavraciji JB februarja potekal Culinary & Wine symposium s slavnim chefom Janezom Bratovžem, ki je izvedel uvodno predavanje ter poskrbel za avtorsko večerjo s chefovo podrobno obrazložitvijo ter bogato vinsko spremljavo. To je bila tudi priložnost za predstavitev in podpisovanje njegove nove knjige.

Projekt Culinary & Wine symposium se bo nadaljeval tudi v novi sezoni. K sodelovanju so vabljene strokovne institucije in združenja ter posamezniki z željo širjenja obzorij na področjih enogastronomije.

Vir: revija Slovino, vinsko – kulinarični trendi, oktober 2019