Novoprekmurska kulinarika: Gostilna Rajh

Rajh je znano kulinarično ime Pomurja. Gostilna Rajh se neprestano spreminja, a vse eno
ostaja enaka. Lokalna živila so osnova vsake njihove, tako tradicionalne kot tudi novoprekmurske jedi. Vsaka sestavina na krožniku ima svoje ime, izvor, dediščino, zgodbo.

Od nekdaj jih odlikujejo gostoljubnost, domačnost,pristnost in sproščenost ter prefinjeni lokalni okusi, ki so jih v zadnjih generacijah posodobili in jim nadeli moderen izgled.

“Dober tek!” vam tu gostoljubno voščijo kar štiri generacije Rajhovih gostilničarjev! In je zares dober. Njihove tradicionalne jedi, kot so langaši, retaši, gosja jetra, kuhana govedina, bograc in prekmurska gibanica so izjemno okusne na oko mikavne in postrežene
z nasmehom.

 

Besedilo: Dejan Baier

Revija SloVino, vinsko – kulinarični trendi, oktober 2019