II. Culinary & Wine symposium z Janezom Bratovžem

19. februarja je restavracija JB v Ljubljani gostila II. Culinary & Wine symposium, ki je potekal s sledečim programom:

  • zbor sodelujočih s šefovim pozdravom
  • Janez Bratovž, uvodno predavanje: avtorjeva filozofija in pogled na kulinarične trende
  • predstavitev zadnje knjige Janez Bratovž Restavracija JB, ki velja za estatsko in vsebinsko umetnino
  • večerja izbranih jedi pospremljena z razlago kreatorja okusov
  • za izbiro bogate vinske spremljave so poskrbeli vinski svetovalci sommelierji zavoda SloVino

     

    Večerja simpozija pod taktirko Janeza Bratovža v restavraciji JB Aperitiv

    Zlata radgonska penina Selection, brut,
    Štajerska Slovenija
    MENU
    Pozdrav iz kuhinje
    Sauvignon Puklavec Family Wines, 2017, suho
    Štajerska Slovenija
    *****
    Marinirana bela riba
    Rose Vino Gaube, 2015, suho, Štajerska Slovenija
    *****
    Kocka govejega fileja, mesna omaka, olivno olje,
    kaviar, gorčična krema
    Merlot Ščurek. 2015, Magnum, suho, Goriška Brda
    *****
    Domači ravioli polnjeni s skuto in pistacijo,
    mesna in smetanova omaka, gosja jetra
    Kras Cuvee, 2015, suho, Kras
    *****
    File bele ribe, morska – črna omaka,
    cvetačni pire
    Rebula BM dimenzija, Makovec, 2014, suho, Vipavska dolina
    *****
    Cremeux limonine trave, gozdni sadeži,
    listnato testo
    Šipon Vinogradništvo družina Kos, 2015, polsladko,
    Štajerska Slovenija


    Pri projektu Culinary & Wine symposium, ki ga je zasnoval in ga vodi Zavod za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino, aktivno sodelujejo Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije, Društvo vinskih svetovalcev Sommelier Slovenije, Slow Food Primorska, SloVino Sommelier Club, Center za gastronomijo in kulturo vina Univerze na Primorskem in Convivium Slow Food Štajerska.

 

Besedilo in fotografije: Dejan Baier

O simpoziju | Partnerji | Sodeluj – prijavi se