19. februarja je restavracija JB v Ljubljani gostila II. Culinary & Wine symposium, ki je potekal s sledečim programom:
- zbor sodelujočih s šefovim pozdravom
- Janez Bratovž, uvodno predavanje: avtorjeva filozofija in pogled na kulinarične trende
- predstavitev zadnje knjige Janez Bratovž Restavracija JB, ki velja za estatsko in vsebinsko umetnino
- večerja izbranih jedi pospremljena z razlago kreatorja okusov
- za izbiro bogate vinske spremljave so poskrbeli vinski svetovalci sommelierji zavoda SloVino
Večerja simpozija pod taktirko Janeza Bratovža v restavraciji JB Aperitiv
Zlata radgonska penina Selection, brut,Štajerska SlovenijaMENUPozdrav iz kuhinjeSauvignon Puklavec Family Wines, 2017, suhoŠtajerska Slovenija*****Marinirana bela ribaRose Vino Gaube, 2015, suho, Štajerska Slovenija*****Kocka govejega fileja, mesna omaka, olivno olje,kaviar, gorčična kremaMerlot Ščurek. 2015, Magnum, suho, Goriška Brda*****Domači ravioli polnjeni s skuto in pistacijo,mesna in smetanova omaka, gosja jetraKras Cuvee, 2015, suho, Kras*****File bele ribe, morska – črna omaka,cvetačni pireRebula BM dimenzija, Makovec, 2014, suho, Vipavska dolina*****Cremeux limonine trave, gozdni sadeži,listnato testoŠipon Vinogradništvo družina Kos, 2015, polsladko,Štajerska Slovenija
Pri projektu Culinary & Wine symposium, ki ga je zasnoval in ga vodi Zavod za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino, aktivno sodelujejo Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije, Društvo vinskih svetovalcev Sommelier Slovenije, Slow Food Primorska, SloVino Sommelier Club, Center za gastronomijo in kulturo vina Univerze na Primorskem in Convivium Slow Food Štajerska.
Besedilo in fotografije: Dejan Baier