I. Culinary & Wine Symposium na Ptuju

Culinary & Wine Symposium pričaralo večer eno-gastronomskih presežžkov

V sredo, 30. januarja 2019, je na Ptuju potekal Culinary & Wine Symposium, pri katerem je sodelovalo kar pet strokovnih organizacij, ki delujejo na področju kulinarike in vina, in sicer Slow Food Štajerska, Društvo vinskih svetovalcev Sommelier Slovenije, Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije, Slow Food Primorska ter Zavod SloVino – SloVino Sommelier Club.

Udeleženci so srečanje pričeli v Ptujski kleti, kjer so si pod vodstvom enologa Maksimiljana Kadivca ogledali Ptujsko vinsko klet, kjer so imeli priložnost videti tudi bogato zbirko arhivskih vin. Po ogledu kleti je v Vinskem hramu sledila degustacija izbranih vin Ptujske kleti, vključno z najnovejšim letnikom.

Culinary & Wine Symposium se je nadaljeval v restavraciji Grand hotela Primus, kjer je srečanje s svojim obiskom počastila ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec. Ob tej priložnosti jo je Društvo vinskih svetovalcev Sommelier Slovenije sprejelo medse kot častno članico društva.

Srečanje se je zaključilo z večerjo v šestih hodih, pod taktirko chefa Robija Žibrata, ki s svojimi bogatimi izkušnjami v tujini in Sloveniji velja za kulinaričnega virtuoza in ustvarjalca izjemnih okusov. Kulinarične mojstrovine je spremljala izbrana vinska spremljava, ki se je v celoto povezala z okusnim jedilnikom.

Besedilo Teja Meško

O simpoziju | Partnerji | Sodeluj – prijavi se