Verus Vinogradi nova klet in izvoz v 25 držav

Virus so ustanovili trije prijatelji in vinogradniki, Rajko Žličar, Danilo Šnajder in Božidar Grabovac. Združili so družinske vinograde, znanje in delo ter spomladi 2007 v prostorih nekdanje pekarne opremili vinsko klet. Verus pomeni pravi, resničen, dejanski, tudi iskren, pristen, nenarejen, pošten. Vselej se zavzemajo za tak odnos do vseh in želijo, da so taka tudi njihova vina.

Pridelujejo zrela, harmonična vina z intenzivno cvetico in jasno izraženo sortnostjo, ki so pravi predstavnik vinorodnega okoliša in letnika. Za doseganje tega cilja vsak dan vlagajo vso svojo energijo, znanje in delo. Izbrali so sorte, ki so uveljavljene in udomačene v okolišu in za katere so prepričani, da lahko najbolje izkoristijo naravne danosti ter dosežejo odlično kakovost.

Vina so postala priljubljena in odlično sprejeta tako pri ljubiteljih kot pri vinskih kritikih doma in po svetu. Danes Verus dve tretjini vin izvozi v 25 držav sveta. V preteklih letih so obnovili 10 ha vinogradov na najboljših legah v Jeruzalemu, v letu 2019 so končali z gradnjo nove vinske kleti v Ormožu.