Kako do popolnoma čistih vinskih kozarcev?

Foto: Winterhalter

Vsi, ki se z vinom in kulinariko resno ukvarjamo, vemo, kako pomemben je popolnoma čist vinski kozarec. To je izjemnega pomena tako ob pokušanju vina, kakor tudi ob vseh kulinaričnih doživetjih, pri katerih je vino nepogrešljiv del zgodbe uživanja in prehranjevanja.

Da so kozarci popolnoma čisti, brez vsake pikice ali osušene kapljice ter da je njihov vonj popolnoma nevtralen, je pomembno tako za vse profesionalce, ki okušajo, ocenjujejo in testirajo vina. Nič manj pa to ni pomembno za vsakega vinoljuba, ki želi doživeti bogastvo vonjev, okusov, ki jih vino ponuja.

Že več kot leto dni se na vseh prireditvah v organizaciji SloVino Instituta uporablja pralna tehnika nemškega proizvajalca Winterhalter. To je standard na Salonu VinDel, mednarodnem salonu vina in delikates, kjer se v nekaj urah opere nekaj tisoč izjemno elegantnih, ročno izdelanih kozarcev na visokem peclju serije Armonija iz Steklarne Rogaška.

Winterhalter je prav tako standard za pranje kozarcev za vse potrebe izobraževalnih in doživetvenih degustacij pod okriljem Sommelier.si Academy.

Kakšno tehniko uporabljamo, da ni potrebno poliranje kozarcev in pribora in da zadovolji vse naše izjemno visoke standarde pri popolni čistoči vinskih kozarcev?

Izjemna informacija za vse, ki smo leta in leta ročno prali in ročno polirali vse vinske kozarce na visokem peclju ter za to porabili ure in ure časa, je odlična novica, da obstaja tehnika, ki vso mučno dolgotrajno delo opravi v minutah. In to z odliko! To je pomembna informacija tako za osebje, ki skrbi za čistočo kozarcev in pribora ter predvsem za vse poslovneže, ki so v preteklosti plačevali tisoče ur časa za pranje in poliranje. Prihranek je ogromen. Delovne ure so izjemno močna postavka pri odločitvi o investiciji v pralno tehniko. Zagotovo pa je pomemben tudi ekološki moment in zelo zmanjšana poraba vode in energije. Ob primernih, prilagojenih pralnih košarah je tudi strošek loma kozarcev, ki se zgodi pri pomivanju in poliranju precej manjši kot pri ročnem delu.

Zavod SloVino od leta 2019 dalje uporablja napredno tehniko, ki zagotavlja popolno čistočo vinskih kozarcev brez ročnega poliranja!

www.winterhalter.si

Strokovnjaki podjetja Winterhalter Gastronom d.o.o. so poskrbeli za naš pomivalni stroj WINTERHALTER UC-L MD standard 1SIP opremljen z dodatnoo napravo za reverzno osmozo AT EXELLENCE-S EURO 1, namenjeno idealni pripravi vode.

Res je! Tudi najelegantnejših vinskih kozarcev več ne rabimo ročno polirati. Popolna čistoča, ki je v naši branži predpogoj je zagotovljena. Čas, ki ga prihranimo, je zlata vreden.

Hvala, Winterhalter za partnerstvo. Hvala za vso tehniko ter vzorno in takojšnjo podporo.

Dejan Baier, sommelier
direktor Zavoda SloVino

PS:
V koliko vas zanimajo podrobnosti o vrhunski pomivalni tehniki Winterhalter, brez odlašanja pišite ali pokličite Winterhalter Gastronom d. o. o., Slovenija, 01 7863 445, informacije@winterhalter.si. Veliko uporabnih informacij najdete tudi na spletni strani
www.winterhalter.si