Sommelierska selekcija – tekmovalo bo več kot 300 vin

sommelierska selekcija

Rekordna prijava vin na Sommelier Selection 2021:

– več kot 300 vin

– več kot 92 različnih vinarjev

Sommelierske komisije bodo tekmovanje izvedle 29., 30. in 31 marca 2021.

Sommelierska selekcija išče idealna vina k jedem sistematično in nepretrgoma že 18 let.  

Sommelierska komisija na “slepi” pokušnji izbira vina, ki se najbolje ujemajo s hrano in dopolnjujejo izbrane jedi.

Akcija se prične z delom v sommelierski komisiji, kjer vinski svetovalci izbirajo vina, ki se idealno družijo s posameznimi sklopi jedi. Strokovnjaki izbirajo med vini, ki jih vinarji prijavijo na razpis za sodelovanje. Pokušnja in izbira vin k posameznim sklopom jedi je »slepa«, ocenjevalci ne poznajo nobenih podatkov o vinu. Njihova naloga je izbrati vina, ki jih priporočajo k ŠPargljevim – zelenjavnim jedem, k jedem iz govedine in divjačine, k ribjim jedem, h gobjim jedem ter k prleški in prekmurski gibanici ter izbrati vina v posamezni Best of kategoriji.

Le najbolje ocenjena vina sommelierskega izbora, ki obenem zadostijo merilom iz strogega pravilnika, lahko sodelujejo v akciji »Sommelierska selekcija«. Ta sommeliersko izbrana vina se lahko označujejo s posebnimi znamkami – označbami – v obliki znamkice na steklenici. Označena vina širšemu krogu močno olajšajo razmislek o izbiri idealnega vina k posamezni jedi in navajajo konzumente na kulturno, umirjeno in kakovostno prehranjevanje.

V nadaljevanju se pod vodstvom Zavoda za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino načrtujejo dodatne promocijske aktivnosti. Zgodbe se nadaljujejo na skupnih predstavitvah, kulinaričnih doživetjih v dobrih gostinskih lokalih, kjer kuharji pripravljalo dneve, tedne ali celo mesece jedi, ki se idealno nadgrajujejo s sommeliersko izbranimi vini.

Idealna vina prejmejo označevalne nalepke in so zaželjena pri potrošnikih 

Podrobnosti in on-line prijava na Sommelierska selekcija – Sommelier Academy