Pismo vinarjem: strah je razlog za VinDel med trgatvijo

Trgatev – pismo vinarjem: Strah je razlog za termin Salona VinDel 2022 v času trgatev (14. september)

Spoštovani vinogradniki, cenjeni vinarji.

Vem, vem, še kako dobro vem, da je čas trgatev. Čas, ki se ga vsako leto vsi v branži zelo veselimo. Vem tudi, da ta čas ni najbolj primeren za karkoli drugega.

Pa vendar smo skupaj s sodelavci s popolno odgovornostjo za 14. seprember razpisali trinajsto izvedbo Salona VinDel. Ne zato, ker ne vemo, da so trgatve in še manj zato, da bi komu nagajali.

Strah je razlog za letošnji manj ugoden termin nam vsem ljubega dogodka. Da, prav ste prebrali. Bojim se, da bo v rednem terminu (zadnji teden oktobra) prišlo do “zaostritev” razmer. Upam, da se motim. Verjamem, da ne bo zapiranj. Verjetnost drugih ukrepov pa je v oktobrskem terminu nepredvidljiva in žal še vedno velika.

Za VinDel bi bilo usodno že zahtevano zmanjšanje števila gostov pod 500, prepoved uživanja hrane in pijače stoje, obvezno maskiranje, 1,5 metra obvezne distance ali podobni ukrepi, ki so prireditev že onemogočili oktobra 2020 in 2021.

Preprosto si ne moremo privoščiti, da bi bil VinDel že tretje leto zapored prepovedan. Preveč si ga želimo. Poslovno ga  potrebujemo. Koristil bo tako vinarjem, ponudnikom delikates, gostincem in poslovnim kupcem. Ne moremo si privoščiti, da ga ne bi bilo. Dejstvo je, da ga razen v “varnih” razmerah, ne bomo organizirali.

In prav ti pomisleki in strahovi so botrovali odločitvi, da bo letos Salon VinDel na urniku že 14. septembra. Upamo le, da bo takrat (še) brez omejitev.

Salon VinDel je bil v preteklih dvanajstih izvedbah verjetno največji tovrstni vinsko kulinarični dogodek v regiji, največji v državi tako po številu razstavljavcev, največji po številu predstavljenih vin in dobrot, največji po kvadraturi degustacijskih površin ter tematskih predavalnic in največji po številu fizično prisotnih gostov.

Letos si na novi ekskluzivni lokaciji SNG Maribor ne želimo več biti »največji«. Ambicija je preprosta: biti najboljši.

Upam in verjamem, da si boste napredni in tržno naravnani vinarji, kljub najvišji sezoni trgatve, našli en dan, eno sredo, za kakovostno promocijo in druženje z obstoječimi in novimi potencialnimi kupci ter za srečanje s kolegi in vinoljubi od blizu in daleč. Zagotavljam vam, da vam ne bo žal.

Hvala vsem, ki ste že potrdili sodelovanje in tako podprli dvanajst let tradicije in nadaljnji razvoj Salona VinDel.

Vse ostale naprošam, da z razumevanjem sprejmete letošnji termin in Vas vabim, da “raskirate” eno delovno sredo in se nam kot razstavljavec pridružite na Salonu VinDel 2022.

Hvala, ker soustvarjate Salon VinDel, mnogim najokusneši dan v letu.

Dejan Baier, direktor
Salon VinDel, Zavod SloVino
031 766 000

PS:
Prijave za razstavljavce so odprte do 2. septembra 2022 s formularjem po mailu ali s preprosto spletno prijavo na www.vindel.si