Salon VinDel 2022

VinDel

Salon VinDel je potekaL 14. septembra 2022 v Kazinski dvorani in prostorih Slovenskega narodnega Gledališča Maribor pod častnim pokroviteljstvom ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irene Šinko.

Pokušnje dobrot na Salonu VinDel so množici obiskovalcev  14. september spremenile
v najokusnejši dan leta.

Salon VinDel 2022 – trinajsti mednarodni salon vina in delikates, je 14. septembra Maribor, mesto Stare trte, spremenil v prestolnico izjemnih okusov in vinsko-kulinaričnih doživetij. VinDel, ki mnogim velja za najokusnejši dan v letu, je potekal v čudoviti Kazinski dvorani in
preddverjih Slovenskega narodnega gledališča Maribor. Doživeti je bilo možno več kot štiristo različnih okusov iz segmenta višjega kakovostnega razreda vin in delikates. Srečanja obiskovalcev z vinarji ter ostalimi ustvarjalci dobrot omogoča vzpostavljanje neposrednih poslovnih stikov, kar je odlična podlago za realizacijo novih poslov. Okušati je bilo možno izjemno okusne stvaritve, ki prepričajo še tako zahtevne sladokusce. Izjemna je povezanost in vpliv Salona VinDel na sektor gostinstva in turizma. Pomemben del VinDel-ovega poslanstva je tudi izid publikacije SloVino Vinsko kulinarični trendi, ki tradicionalno izide prav na Salonu VinDel. Vodene pokušine, odlično dopolnjuje salonsko dogajanje.

Posebno doživetje je bila degustacija penin »Untouched by light«, ki se je v izvedbi družbe Radgonske gorice odvila v popolni temi. Pod vodstvom strokovnjakov Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor, je potekala vodena pokušnja 15 najbolje ocenjenih vin ocenjevanja Vinski letnik VD Podravje. Prav tako so potekala strokovna srečanja sommelierjev Društva vinskih svetovalcev Sommelier Slovenije in
Sommelier.si Academy. Prisotnost na srečanju je najavila Vinska kraljica Slovenije in kar devet lokalnih vinskih ekscelenc.

Častno pokroviteljstvo Salona VinDel je v imenu Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije prevzela ministrica Irena Šinko. Vse vinske degustacije na Salonu VinDel potekajo iz ročno izdelanih kozarcev Steklarne Rogaška. Radenska Naturelle in Radenska Classic sta uradni vodi prireditve. Družba Winterhalter skrbi s svojo napredno tehnologijo za pranje in čistočo kozarcev.

Zavod SloVino je organizator Salona VinDel že od ustanovitve leta 2008. SloVino tudi sicer čez vse leto aktivno izvaja programe za prenos vinsko kulinaričnih informacij in znanj po vsej državi. Upravlja s spletnim portalom SloVino.com in izobraževalnimi programi v okviru Sommelier.si Academy. Zagotovo je v dvaindvajsetih letih odkar je bil ustanovljen koncept SloVino, opazen velik napredek na vseh področjih delovanja.

Hvala vsem, ki ste soustvarjali 13. Salon VinDel in skupaj z nami pričarali mnogim najokusnejši dan v letu.

Zahvaljujemo se pokroviteljem, partnerjem, vinarjem, ponudnikom delikates, medijem, vsem sodelavcem, dijakom, študentom in vsem ostalim, ki ste dodali svojo dobro energijo v mozaik 13. Salona VinDel.

Posebna zahvala gre tudi vsem gostom prireditve. Najboljši ste! Največje veselje vas je videti nasmejane, z neopisljivo lepo energijo in spoštljivim odnosom do vinske kulture.

Še posebaj HVALA:

RADENSKA – generalni pokrovitelj in uradne vode

SNG MARIBOR – najlepši možen ambient in obilica podpore prireditvi

MKGP RS – za častno pokroviteljstvo

STEKLARNA ROGAŠKA – partner in vrhunski uradni kozarci serije Armonija

WINTERHALTER – z napredno tehniko poskrbi za čistočo kozarcev

SŠGT MARIBOR – pridni dijaki

RADGONSKE GORICE – partner in nepozabna degustacija penin v popolni temi

KGZS MARIBOR – vodenje Mastetclass degustacije 15 najboljših VD Podravje

SOMMELIER.si Academy – nepogrešljiv prenos vinsko kulinaričnih znanj